If you are not sure if the website you would like to visit is secure, you can verify it here. Enter the website address of the page and see parts of its content and the thumbnail images on this site. None (if any) dangerous scripts on the referenced page will be executed. Additionally, if the selected site contains subpages, you can verify it (review) in batches containing 5 pages.

site address: kb.com.mk redirected to: www.kb.com.mk

site title: Комерцијална банка АД Скопје

Our opinion:

GREEN status (no comments) - no comments
After content analysis of this website we propose the following hashtags:


Proceed to the page?Powered by: Very Tiny URL Shortener at http://vturl.net VeryTinyURL

Meta tags:
description=Универзална македонска банка која нуди услуги за правни и физички лица: штедни депозити, кредити, банкарски картички (MаsterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Visa Gold), денарски платен промет, платен промет со странство, документарно работење (дознаки, акредитиви, гаранции), девизен пазар (купопродажба на странски платежни средства), купопрoдажба на хартии од вредност, инвестициско банкарство итн.;
keywords=банка,кредит,кредити,сметка,сметки,денарска сметка,девизна сметка,картички,Master,Maestro,Visa,штедење,денарско штедење,девизно штедење,платен промет,гаранции,banka,kredit,krediti,smetka,smetki,denarska smetka,devizna smetka,karticki,stedenje,denarsko stedenje,devizno stedenje,platen promet,garancii;
author=Комерцијална банка АД Скопје;

Headings (most frequently used words):

за, на, надоместоци, 2017, во, 10, од, платен, промет, картички, со, хартии, вредност, кредити, банка, услуги, 11, банкарство, по, извештаи, купопродажба, најмување, сефови, кб, сметки, основни, информации, странство, податоци, деловни, публикум, плаќање, sms, гаранции, девизни, други, денарски, кредитни, интернет, безбедно, пред, инвестициско, старателски, земјата, удели, денарско, штедење, mastercard, vision, sport, траен, девизно, продажба, балансиран, бесконтактно, дебитни, налог, совети, користење, ненаменски, работи, посреднички, скопје, лица, над, финансиски, правни, одбор, контакт, ад, банката, денари, апликација, постдипломци, 21, верверичка, книшки, известување, филијалата, штедни, гостивар, пакет, студенти, 20, 27, спонзор, терминали, попуст, фестивалот, златно, славејче, мбанка, депозити, менувачко, пос, форфетирање, девизи, девизен, пазар, извори, средства, линии, чек, инкасо, акредитив, чувар, прифаќање, имот, факс, ivr, mail, визи, уплата, работење, commerce, новости, кредит, мобилна, показатели, акти, интерни, пазарот, профил, акциите, собрание, акционерско, годишно, ревидирани, годишни, квартални, учество, пазарно, структура, прво, организациска, менаџмент, управен, надзорен, монографија, признанија, награди, извештај, вредности, корпоративни, историјат, мисија, листа, инвест, пензиско, комерцијална, мислење, акција, online, secure, 3d, подарок, премиум, лимит, курсна, револвинг, рамковен, залог, наменски, станбени, ваше, друштво, мрежа, нашата, помош, картичка, банкарска, украдена, изгубена, вработување, донации, спонзорства, пристап, стратегиски, принципи, начела, 22,

Text of the page (most frequently used words):
#кредит (23), #штедење (18), #банка (16), надоместоци (16), 2017 (15), #промет (13), #mastercard (12), #платен (11), кредити (11), лица (10), картички (10), #услуги (8), денарски (8), хартии (8), вредност (8), орочено (8), visa (8), стапки (7), купопродажба (7), каматни (7), имот (7), банката (7), сметки (7), #девизни (7), скопје (6), недвижен (6), интернет (6), правни (6), верверичка (5), поддршка (5), основа (5), врз (5), преку (5), физички (5), 000 (5), денари (5), средства (5), банкарство (5), други (5), развојот (5), државни (5), денарско (4), видување (4), рентно (4), или (4), отворено (4), девизно (4), кредитирање (4), потрошувачки (4), информации (4), детско (4), комерцијална (4), извештаи (4), контакт (4), sms (4), основни (4), revolving (4), сефови (4), најмување (4), кредитна (4), мали (4), плаќање (4), безбедно (4), сметка (4), македонска (3), финансиски (3), претпријатија (3), апликација (3), податоци (3), средни (3), реализирана (3), публикум (3), залог (3), сабота (3), менаџмент (3), линија (3), продажба (3), пред (3), странство (3), бесконтактно (3), деловни (3), обврзници (3), гаранции (3), користење (3), вработување (3), клаузула (3), изградба (3), кредитни (3), мбпр (3), купување (3), работење (3), debit (3), микро (3), балансиран (2), собрание (2), знаете (2), експозитури (2), удели (2), посреднички (2), пензионери (2), стандардно (2), илирика (2), филијали (2), жиранти (2), без (2), проект (2), подарок (2), картичка (2), награди (2), посредување (2), business (2), берзанско (2), дебитни (2), записи (2), skopje (2), инвестициско (2), ново (2), над (2), работи (2), програма (2), земјата (2), mail (2), city (2), ivr (2), факс (2), mall (2), стимулативно (2), налог (2), траен (2), совети (2), старателски (2), што (2), признанија (2), депозит (2), мбанка (2), листа (2), акција (2), книшки (2), штедни (2), ненаменски (2), ден (2), хипотека (2), друштва (2), vision (2), classic (2), standard (2), профил (2), фонд (2), девизна (2), одбор (2), sport (2), евра (2), мобилна (2), учество (2), банкомати (2), треба (2), девизи (2), платниот (2), декември (2), пофалби (2), прашања (2), време (2), работно (2), поплаки (2), план (2), термински (2), ноември (2), плус, школување, револвинг, рамковен, maestro, electron, 300, secure, готовински, world, кои, branding, online, подобрување, platinum, премиум, лимит, автомобилски, ефикасност, наменски, трговци, енергетска, study, возило, туристички, патничко, gold, copyright, надзорен, мисија, историјат, вредности, корпоративни, извештај, монографија, организација, управен, shqip, структура, организациска, инвеститори, односи, показатели, пазарно, квартални, ревидирани, нас, english, акционерско, order, its, all, page, this, see, browser, македонски, your, javascript, enable, страна, почетна, сајтот, мапа, годишни, годишно, студенти, мрежа, нашата, мислење, ваше, предлози, трансакциска, хуманитарна, станбени, изгубена, еуро, промотивен, топ, тип, 600, евро, меница, клиенти, помош, украдена, акциите, пензиско, пазарот, акти, интерни, добро, кодекс, инвест, друштво, прво, банкарска, одговорност, општествена, принципи, начела, пристап, стратегиски, донации, спонзорства, постдипломци, пакет, октомври, отвори, штедењето, светскиот, ексклузивна, повод, курсна, откупен, среден, продажен, нбрм, eur, нова, картичките, usd, фестивалот, дека, известуваме, славејче, златно, спонзор, трајковски, борис, сала, спортската, попуст, приватност, локатор, мобилно, водич, ажурирано, напомена, правна, политика, движења, препораки, сигурносни, задржани, права, сите, година, 2010, пазарни, девизните, chf, aud, курсеви, целосна, демо, валути, конвертор, калкулатори, референтни, опрема, известување, менувачко, посебниот, девизен, платежни, странски, извори, линии, кредитен, средствата, сертификација, трговски, обртни, трајни, извозот, земјоделството, зкдф, 100, пазар, според, проекти, еуролинк, визи, уплата, пари, трансфер, union, western, uniqa, евроинс, usa, резиденти, нерезиденти, денарска, банки, коресподентни, act, patriot, износ, приоритетни, филијалата, терминали, businesscard, меѓународна, деловна, corporate, чувар, commerce, пос, форфетирање, прифаќање, депозити, рок, депонирање, фунд, новости, гостивар, kартички, акредитив, програмата, нови, еиб, италијанската, посредство, агенција, места, работни, отварање, инкасо, субјекти, усаид, поддржани, сектор, агроиндустрискиот, документарно, чек, glory,
Thumbnail images (randomly selected): * Images may be subject to copyright.GREEN status (no comments)
  • Superbrand
  • Domot mi e tamu
  • Акција во Sport Vision
  • Еден кредит за сите ваши ...
  • Mbanka
  • Продажба на недвижен имот
  • КАРТИЧКИ ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА
  • ШТЕДЕЊЕ ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА
  • КРЕДИТИ ЗА ПРАВНИ ЛИЦА
  • ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖЕН ИМОТ...

Top 50 hastags from of all verified websites.

Supplementary Information (add-on for SEO geeks)*- See more on header.verify-www.com

Header

HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Content-Type text/html; charset=UTF-8
Location htt???/www.kb.com.mk/
Server Microsoft-IIS/7.5
X-Frame-Options SAMEORIGIN
Date Wed, 22 Nov 2017 07:34:28 GMT
Content-Length 144
HTTP/1.1 200 OK
Cache-Control private
Content-Length 77002
Content-Type text/html; charset=utf-8
Server Microsoft-IIS/7.5
X-AspNet-Version 4.0.30319
Set-Cookie ASP.NET_SessionId=fat3iaxnq1yzrqq3cqne2kwr; path=/; HttpOnly
X-Frame-Options SAMEORIGIN
Date Wed, 22 Nov 2017 07:34:29 GMT

Meta Tags

title="Комерцијална банка АД Скопје"
http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"
name="description" content="Универзална македонска банка која нуди услуги за правни и физички лица: штедни депозити, кредити, банкарски картички (MаsterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Visa Gold), денарски платен промет, платен промет со странство, документарно работење (дознаки, акредитиви, гаранции), девизен пазар (купопродажба на странски платежни средства), купопрoдажба на хартии од вредност, инвестициско банкарство итн."
name="keywords" content="банка,кредит,кредити,сметка,сметки,денарска сметка,девизна сметка,картички,Master,Maestro,Visa,штедење,денарско штедење,девизно штедење,платен промет,гаранции,banka,kredit,krediti,smetka,smetki,denarska smetka,devizna smetka,karticki,stedenje,denarsko stedenje,devizno stedenje,platen promet,garancii"
name="robots" content="ALL"
name="rating" content="Safe For Kids"
name="copyright" content="Комерцијална банка АД Скопје"
name="author" content="Комерцијална банка АД Скопје"
name="google-site-verification" content="gD4WSX3EFqojvaHil4gRS4H92Ute7ITR3uBLZWIRaNo"

Load Info

page size77002
load time (s)0.858267
redirect count1
speed download89718
server IP107.154.51.102
* all occurrences of the string "http://" have been changed to "htt???/"