If you are not sure if the website you would like to visit is secure, you can verify it here. Enter the website address of the page and see parts of its content and the thumbnail images on this site. None (if any) dangerous scripts on the referenced page will be executed. Additionally, if the selected site contains subpages, you can verify it (review) in batches containing 5 pages.

site address: crnobelo.mk redirected to: www.crnobelo.com

site title: CRNOBELO.com...

Our opinion:

website (probably) only for adults * website (probably) only for adults ! YELLOW status (not for everyone) - not for everyone
After content analysis of this website we propose the following hashtags:


Hashtags existing on this website:Proceed to the page?Powered by: Very Tiny URL Shortener at http://vturl.net VeryTinyURL

Meta tags:
keywords=црнобело, портал, сајт, новости, шоу, бизнис, трач, настани, музика, филм, книги, технологија, автомобили, свет, домашни, наука, живот, стил, љубов, секс, мода, убавина, здравје, фитнес, кариера, родители, деца, астро, астрологија, хороскоп, дневен хороскоп, неделен хороскоп, месечен хороскоп, годишен хороскоп, бонус хороскоп, биоритам, хиромантија, дом, уредување, градина, убави простори, храна, рецепти, диети, совети, забава, интересно, хумор, факти, цитати, тестови, квизови, животни, животинско царство, дизајн, фото, фото вести, сакам да пишувам, видео, клипчиња, галерија, игри, форум, crnobelo, portal, sajt, novosti, shou, biznis, trac, nastani, muzika, film, knigi, tehnologija, avtomobili, svet, domasni, nauka, zivot, stil, ljubov, seks, moda, ubavina, zdravje, fitnes, kariera, roditeli, deca, astro, astrologija, horoskop, dneven horoskop, nedelen horoskop, mesecen horoskop, godisen horoskop, bonus horoskop, bioritam, hiromantija, dom, ureduvanje, gradina, ubavi prostori, hrana, recepti, dieti, soveti, zabava, interesno, humor, fakti, citati, testovi, kvizovi, zivotni, zivotinsko carstvo, dizajn, foto, foto vesti, sakam da pisuvam, video, klipcinja, galerija, igri, forum;
description=CRNOBELO.com е лајфстајл портал кој нуди вонвременски содржини чија примарна цел е да ги забавува посетителите, но и да им нуди содржини кои се корисни во секојдневното живеење.;

Headings (most frequently used words):

да, на, за, во, се, кои, што, фото, од, не, ќе, со, меган, ја, како, го, ги, хари, маркл, квиз, сте, 2020, која, најубавите, ме, почеток, дете, нов, нема, пред, најпознатите, имате, колку, деца, ли, книги, пар, правите, кралскиот, хороскоп, изгледале, канада, скопје, грешки, детството, кучињата, арчи, шета, интервју, пристигна, вие, принцот, ден, милијардери, светот, станат, две, може, богати, сам, знак, има, направи, секој, хороскопски, идеи, можеме, безгрижно, биде, фустанот, неделава, кој, низ, вашиот, дали, или, посетите, онлајн, доволно, дека, треба, dior, вашето, фотки, инстаграм, најнови, видеа, изгужва, вечер, цела, анистон, џенифер, успеала, причини, тестови, вистинската, патувања, зимски, 24ч, нoва, трендинг, игри, најгледани, џенер, квизови, знаете, кога, деновите, лесни, евтини, најчитани, препорачуваме, гледај, 18, најдете, новогодишни, успеете, проекти, слушај, декорирање, исклучок, кашкавал, катче, никола, снегот, зимската, св, рецепти, посни, нови, магија, дестинации, празнично, празниците, 20, боровец, снежната, сезона, маврово, љубителите, сирење, нова, елка, ве, новогодишна, оваа, инспирираат, па, година, секоја, поставите, случуваат, ситуации, 11, видео, попова, шапка, трпезата, детска, 25, загатка, роси, вози, си, сама, сега, та, среќен, хороскопот, според, де, слободниот, порша, деџенерис, елен, врската, факти, интересни, кола, состанок, прв, ужива, живот, дедовци, прво, минатото, помеѓу, разликите, илустрации, англија, напушти, откако, појавување, убие, надвор, ерекцијата, зацврстува, проблем, без, решава, основно, просечно, семејство, кралското, имаат, внуците, можете, периќ, вежбање, уличното, кајли, гордан, сегашноста, стојановски, давор, талентирана, јованов, медарски, јелена, инстаграмџија, македонскиот, глупости, секакви, грижиме, тони, силве, погодите, дарко, уличен, изгледаат, дошол, интелигентни, натпросечно, маани, овие, ако, хаос, наишол, дома, мажот, уметник, цел, правеше, ти, наставниците, филмови, задолжителни, преточени, проблематики, универзални, крстиќ, должности, асистент, едноставна, сајз, плус, развојот, помогне, значително, играчка, сензорна, geoboard, ешли, наскоро, очекуваме, реалност, веќе, технологии, футуристички, животот, ајнштајн, моделот, греам, мисли, избезумиле, близнаци, 01, 21, дневен, зачините, сол, ставате, кревет, мажите, доби, карактеристики, заеднички, грижам, воопшто, но, 22kg, здебелив, син, алберт, искуство, комфор, женски, пријател, вистински, разговор, сериозен, време, покажуваат, знаци, мозок, машки, матурски, илустрација, една, тест, херцеговина, босна, јахорина, зимување, одите, сошил, фустан, најубавото, fall, мистериозноста, брзо, пораснам, раце, држи, гушни, мамо, драга, pre, партнерката, колекција, saab, elie, фантастичната, воодушевите, подготвени, пари, немала, излезете, зона, личен, оброк, открива, килограмите, намалија, драстично, личности, познати, погубување, затворениците, последен, карактер, барањата, биле, откритија, бизарни, кралските, повлечат, одлуката, прозборе, насмевката, новите, очите, мајка, наутро, престанете, работи, облека, кралската, случи, работа, бара, чест, правила, rainbow, the, over, изведба, емотивна, дион, селин, следат, конечно, насолзат, ваги, наслов, по, бамби, кино, дружби, маалските, корзото, девојката, започнува, чиј, интуитивна, одлични, заборавам, никогаш, тато, еј, огнот, масло, додавајте, паметите, исхрана, ви, среќна, фотографии, водата, моќта, симболизираат, тетоважи, врска, љубовна, успешна, заради, јадеме, постојат, знаеле, места, најубави, слабееме, сакаме, она, денес,

Text of the page (most frequently used words):
кои (18), што (17), #хороскоп (14), фото (12), како (11), #меган (10), може (9), дека (8), деца (7), хари (7), the (6), трач (6), #бизнис (6), шоу (6), интервју (6), која (6), патување (6), #квизови (6), #колку (6), има (5), или (5), #имате (5), пред (5), #видео (5), 2020 (5), квиз (5), почеток (5), сте (5), рецепти (5), нема (5), храна (5), дали (5), никогаш (4), грешки (4), нов (4), милијардери (4), маркл (4), без (4), книги (4), две (4), кога (4), многу (4), само (4), совети (4), кој (4), дете (4), бонус (4), тестови (4), принцот (4), идеи (4), #скопје (3), видеа (3), уште (3), денес (3), биде (3), постојат (3), секогаш (3), треба (3), кое (3), знак (3), имаат (3), сме (3), најпознатите (3), светот (3), ако (3), конечно (3), кралските (3), оброк (3), затворениците (3), најубавите (3), ова (3), безгрижно (3), вечер (3), забава (3), форум (3), фустан (3), игри (3), дизајн (3), новости (3), стил (3), секој (3), факти (3), ајнштајн (3), музика (3), технологија (3), евергрини (3), спорт (3), животен (3), дом (3), dior (3), сите (3), астро (3), нас (3), една (3), арчи (3), crnobelo (3), анистон (3), шета (3), секс (3), толку (3), дневен (3), џенифер (3), интересно (3), прикажи (2), цела (2), успеала (2), најдете (2), изгужва (2), направи (2), можете (2), сам (2), фустанот (2), драга (2), мамо (2), пишувам (2), проблем (2), насловна (2), вие (2), miner (2), gold (2), играј (2), ужива (2), надвор (2), вашиот (2), ден (2), сакам (2), кино (2), тест (2), интересни (2), врската (2), изгледаат (2), мозок (2), други (2), вистински (2), сигурни (2), кралскиот (2), близнаци (2), пар (2), можеме (2), канада (2), доволно (2), најубавото (2), богати (2), виделе (2), време (2), фотографии (2), станат (2), изгледале (2), хороскопски (2), потреби (2), барем (2), моќта (2), тоа (2), врска (2), едно (2), места (2), сигурност (2), спомени (2), нашите (2), нашето (2), храната (2), маркетинг (2), прозборе (2), нова (2), повеќе (2), пристигна (2), кучињата (2), исклучок (2), исхрана (2), фотки (2), инстаграм (2), причини (2), посетите (2), боровец (2), зимски (2), правила (2), крај (2), должности (2), години (2), телефони (2), осудени (2), смрт (2), последен (2), животот (2), вашето (2), греам (2), барања (2), ешли (2), контакт (2), водата (2), онлајн (2), здравје (2), мода (2), with (2), детството (2), убавина (2), уредување (2), radio (2), цитати (2), низ (2), неделава (2), how (2), фитнес (2), кариера (2), родители (2), свадби (2), неделен (2), месечен (2), годишен (2), house (2), правите (2), најнови (2), љубов (2), градина (2), простори (2), авто (2), царство (2), свет (2), наука (2), работи (2), домашни (2), канал (2), вести (2), хумор (2), пијалаци (2), животинско (2), настани (2), диети (2), домаќински (2), откако (2), com (2), филм (2), мото (2), убави (2), прво (2), сабота, понеделникот, сподели, новоста, решава, породи, избезумиле, константна, трае, засекогаш, заеднички, карактеристики, мажите, кревет, модел, нејзиниот, сопруг, џастин, ервин, добија, нивното, годишниот, instagram, 22kg, плус, брзината, едноставна, сензорна, играчка, значително, помогне, развојот, напредува, вас, технологијата, менува, зачудувачка, пример, 2007, беа, geoboard, избор, сајз, вашите, моделот, доби, син, здебелив, воопшто, грижам, возраст, вистинскиот, годинки, сакате, овозможите, автентична, корисна, интерактивна, игра, посакувате, 103, состојба, сеќавам, чиј, наслов, започнува, девојката, sky, слики, често, околу, тато, заборавам, скроиле, ѕвездите, поле, блеснете, добро, снајдете, одлични, случува, излезете, книгите, можеби, спортско, предности, моф, затапува, прави, фортуна, помалку, креативни, поинаку, заборавите, тие, судент, даваат, можност, избегаме, секојдневието, грижите, обврските, привремено, комфор, зависност, над, урбан, немало, режисери, писатели, артисти, листата, forbes, брои, 000, верувате, овој, број, постојано, расте, star, технологии, добриот, прекрасен, создава, претпоставките, предвиди, зона, додаде, ваги, додавајте, масло, огнот, готвењето, бидејќи, утврдени, радио, зачин, подготвувате, раѓање, ставате, angels, сол, зачините, астрологијата, убедува, врз, основа, датумот, футуристички, релативноста, веќе, илустрација, маж, жена, функционира, спротивниот, пол, утврдите, користење, машки, разговор, женски, освен, копаоник, златибор, банско, регионот, многумина, знаат, разлика, сериозен, одите, 24ч, немала, пари, 1075, 1456, 2468, 2666, трендинг, возрасните, покажуваат, неретко, тешко, разберат, детското, однесување, сепак, децата, знаци, зимување, матурски, странска, 2008, vegas, план, утринскиритуали, викенд, предлог, тлзп, македонска, судоку, фактор, tigo, финансиски, речник, copyright, барај, права, крстозбор, јахорина, разговараме, босна, херцеговина, разно, екстремизам, коли, возила, смешни, преспав, патуваме, географија, интервјуа, услови, задржани, разговарајте, господ, нерви, читач, потсвест, партнерката, сошил, реалност, изгледаше, палати, месечниот, двете, кучиња, додека, чека, пристигне, одлично, својата, доделувањето, sag, наградите, изгледа, белиот, тежок, справување, тука, слобода, алберт, стигнав, очекуваме, наскоро, смета, најпознатиот, научник, некогаш, живеел, стекнал, мисли, светска, слава, објавувањето, неговата, теорија, паметите, мистериозноста, искуство, сум, некоја, пријател, нивната, saab, колекција, pre, fall, девојчиња, желба, принцези, матурска, фантастичната, долг, стилот, пепелашка, светки, илјадници, крајот, чинат, плата, elie, воодушевите, драматична, ели, најава, верувам, подготвена, гушни, држи, раце, пораснам, брзо, сааб, подготвени, знае, погреши, пронајде, идеално, парче, меѓу, неговите, колекции, модерната, сеќавања, ситуации, проекти, новогодишна, елка, сирење, кашкавал, декорирање, случуваат, асистент, секоја, година, нозе, оваа, застанале, повторно, нови, посни, личен, новогодишни, никола, детска, глупости, силве, тони, облека, кралската, случи, погодите, нoва, загатка, евтини, наутро, вистинската, деновите, престанете, знаете, успеете, џенер, кајли, лесни, поставите, грижиме, чест, mirror, патувања, селин, дион, емотивна, изведба, over, rainbow, мајка, попова, новите, black, следат, открива, насмевката, карактер, познати, личности, шапка, инспирираат, трпезата, успешни, празнично, катче, многупати, паднале, оние, маврово, празниците, браун, пам, снежната, сезона, гледај, дестинации, љубителите, снегот, зимската, магија, секакви, инстаграмџија, намалија, илустрации, деџенерис, порша, роси, внуците, помеѓу, дедовци, разликите, овие, минатото, маани, натпросечно, интелигентни, најгледани, правеше, цел, мажот, дошол, елен, кола, наишол, зацврстува, просечно, сега, сама, убие, вози, ерекцијата, слободниот, живот, кралското, состанок, семејство, според, хороскопот, англија, среќен, напушти, појавување, прв, дома, хаос, македонскиот, крстиќ, универзални, проблематики, преточени, дарко, медарски, уличен, уметник, гордан, уличното, задолжителни, вежбање, давор, стојановски, сегашноста, јелена, јованов, периќ, талентирана, филмови, наставниците, најчитани, рак, риби, водолија, јарец, стрелец, скорпија, вага, девица, лав, работа, препорачуваме, бик, овен, празници, кириличен, конвертор, бара, проекции, календар, девојки, драстично, килограмите, бамби, dead, успешна, љубовна, haunting, изненадува, гледаме, неоткриени, убавини, нашата, заради, планета, помислите, дознавате, walking, riverdale, надреално, убаво, среќна, среќни, најубави, sopranos, дури, најсилните, луѓе, stranger, држат, supernatural, себе, своите, прават, бидеме, crown, станува, збор, љубовта, најголеми, правиме, еднаш, поради, hill, место, знаеле, тетоважи, стари, сакаме, слабееме, групите, фејсбук, задоволство, посетуваме, следиме, скопјани, јадеме, овде, теми, life, основно, сакано, корзото, маалските, дружби, она, бубамара, слушај, корени, интуитивно, јадење, пристап, кон, исхраната, antenna, враќа, city, обидува, jazz, идентификува, специфичните, метрополис, тело, одредена, создаде, поздрава, club, интуитивна, симболизираат, одлучите, bad, животи, cards, последна, шанса, уживаат, вкусни, mother, завршат, нивните, your, некои, најчудните, met, барале, бизарни, откритија, биле, барањата, последниот, get, речиси, претходна, breaking, следна, dexter, friends, сакаат, thrones, јаделе, game, затворска, hannibal, murder, away, дозвола, изберат, погубување, старт, прва, narcos, последно, blinders, peaky, sherlock, насолзат, очите, размислувате, objects, family, тетоважа, имаме, неколку, предлози, следните, симболи, sharp, things, свеж, modern, нешто, недели, повлечат, после, изјавата, откажат, kardashians, keeping, јавност, одлуката, фотографиите, mad, деновиве, масовно, шират, социјалните, мрежи, наречени, legacies, men, веројатно, импресум,
Thumbnail images (randomly selected): * Images may be subject to copyright.YELLOW status (not for everyone)website (probably) only for adults
 • 25 фото причини да одите ...
 • Тест низ една илустрација...
 • Знаци кои покажуваат дека...
 • poteshko-otkolku-shto-izg...
  Како успеала Џенифер Анис...
 • megan-bezgrizhno-se-sheta...
  Меган безгрижно се шета с...
 • kako-izgledale-najpoznati...
  Како изгледале најпознати...
 • kolku-deca-ke-ima-sekoj-h...
  Колку деца ќе има секој х...
 • vistinski-prijatel-sosil-...
 • podgotveni-da-se-voodushe...
 • draga-mamo-gusni-me-drzi-...
 • poteshko-otkolku-shto-izg...
 • megan-bezgrizhno-se-sheta...
 • misterioznosta-e-najubavo...
 • futuristichki-dizajni-sht...
 • geo-board-ednostavna-napr...
 • eshli-gream-se-porodi-i-g...
 • 3-zaednicki-karakteristik...
 • kako-izgledale-najpoznati...
 • kolku-deca-ke-ima-sekoj-h...
 • Nekolku greski sto gi pra...
 • dneven-horoskop-za-16-01-...
 • Ej-tato-nikogash-nema-da-...
 • 3-odlicni-knigi-son-naslo...
 • korzoto-maalskite-druzbi-...
 • intuitivna-ishrana-mozeme...
 • 6 najubavi mesta vo sveto...
 • Poradi ovie dve golemi gr...
 • 5-tetovazi-koi-simbolizir...
 • mokjta-na-vodata-najubava...
 • princot-hari-konechno-pro...
 • bizarno-otkritie-koi-se-b...
 • Познати личности кои драс...
 • Што открива насмевката за...
 • Новите правила што треба ...
 • Селин Дион со емотивна из...
 • instagram-fotki-koi-ke-ve...
  Инстаграм фотки кои ќе ве...
 • Najubavite-8-destinacii-z...
  Најубавите 8 дестинации з...
 • 20-foto-prichini-da-go-po...
  20 фото причини да го пос...
 • najubavite-fotki-na-insta...
  Најубавите фотки на Инста...
 • 3-novi-posni-recepti-za-s...
  3 нови посни рецепти за С...
 • 11-situacii-koi-se-slucuv...
  11 ситуации кои се случув...
 • novogodishna-elka-od-sire...
  Новогодишна елка од сирењ...
 • lesni-i-evtini-novogodisn...
  Лесни и евтини - Новогоди...
 • Kje-uspeete-li-da-ja-najd...
  Ќе успеете ли да ја најде...
 • kviz-za-denovite-koga-ne-...
  Квиз за деновите кога не ...
 • kviz-dali-ste-na-vistinsk...
  Квиз: Дали сте на вистинс...
 • nova-detska-zagatka-koja-...
  Нoва детска загатка која ...
 • kviz-mozhete-li-da-ja-pog...
  Квиз: Можете ли да ја пог...
 • silve i toni od skopje na...
  Силве и Тони од Скопје на...
 • se grizime za sekakvi glu...
  Се грижиме за секакви гл...
 • ushte edna prikazna za ma...
  Македонскиот инстаграмџиј...
 • jelena-jovanov-perikj-tal...
  Јелена Јованов Периќ: тал...
 • Davor stojanovski segasno...
  Давор Стојановски: Сегаш...
 • gordan-krstic-ulicnoto-ve...
  Гордан Крстиќ: Уличното в...
 • darko medarski ziveeme za...
  Дарко Медарски – уличен у...
 • univerzalni problemi pret...
  Универзални проблематики ...
 • knigi filmovi muzika od r...
  Задолжителни книги, филмо...
 • kolku-se-nastavnicite-ne-...
  Интервју: Колку се настав...
 • a-ti-sto-pravese-cel-den-...
  А, ти што правеше цел де...
 • Dali gi imate ovie 5 maan...
  Ако ги имате овие 5 маани...
 • kako-izgledaat-vnucite-na...
  Како изгледаат внуците на...
 • nema-da-imaat-deca-prv-so...
  Нема да имаат деца, прв с...
 • spored-horoskopot-koj-e-v...
  Според хороскопот: Кој е ...
 • sama-si-se-vozi-megan-uzh...
  Сега сама си се вози - Ме...
 • kviz-koj-prosecno-dete-od...
  Квиз кој просечно дете од...
 • shto-ja-zacvrstuva-erekci...
  Што ја зацврстува ерекциј...
 • prvo-pojavuvanje-na-megan...
  Прво појавување на Меган ...
 • ilustracii-shto-gi-prikaz...
  Низ илустрации: Разликите...
 • Принцот Хари ѝ бара работ...
 • Што ќе се случи со кралск...
 • Работи што треба да прест...
 • Како е да се биде личен а...

Top 50 hastags from of all verified websites.

Supplementary Information (add-on for SEO geeks)*- See more on header.verify-www.com

Header

HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date Tue, 21 Jan 2020 09:12:17 GMT
Server Apache/2.4.10
X-Content-Type-Options nosniff
Location htt????/crnobelo.mk/
Cache-Control max-age=0
Expires Tue, 21 Jan 2020 09:12:17 GMT
Content-Length 228
Connection close
Content-Type text/html; charset=iso-8859-1
HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date Tue, 21 Jan 2020 09:12:17 GMT
Server Apache/2.4.10
X-Content-Type-Options nosniff
Location htt????/www.crnobelo.com/
Cache-Control max-age=0
Expires Tue, 21 Jan 2020 09:12:17 GMT
Content-Length 233
Connection close
Content-Type text/html; charset=iso-8859-1
HTTP/1.1 200 OK
Date Tue, 21 Jan 2020 09:12:18 GMT
Server Apache/2.4.10
Expires Wed, 17 Aug 2005 00:00:00 GMT
Pragma no-cache
Cache-Control no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0, no-cache
Set-Cookie 1512a3d51bb016c798264e0f0bb1e455=m4s9gpmgd52tbt9c8dkkui97kt; path=/; HttpOnly
X-Content-Type-Options nosniff
Last-Modified Tue, 21 Jan 2020 09:11:10 GMT
ETag 0c8ac32f3ed884f1a6be25b09e5f2249-gzip
Vary Accept-Encoding
Content-Encoding gzip
Cache-Control public
Content-Length 28967
Connection close
Content-Type text/html; charset=utf-8

Meta Tags

title="CRNOBELO.com"
name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"
http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"
http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"
name="keywords" content="црнобело, портал, сајт, новости, шоу, бизнис, трач, настани, музика, филм, книги, технологија, автомобили, свет, домашни, наука, живот, стил, љубов, секс, мода, убавина, здравје, фитнес, кариера, родители, деца, астро, астрологија, хороскоп, дневен хороскоп, неделен хороскоп, месечен хороскоп, годишен хороскоп, бонус хороскоп, биоритам, хиромантија, дом, уредување, градина, убави простори, храна, рецепти, диети, совети, забава, интересно, хумор, факти, цитати, тестови, квизови, животни, животинско царство, дизајн, фото, ф...
name="robots" content="index, follow, noarchive, noimageindex"
name="description" content="CRNOBELO.com е лајфстајл портал кој нуди вонвременски содржини чија примарна цел е да ги забавува посетителите, но и да им нуди содржини кои се корисни во секојдневното живеење."
name="generator" content="Joomla! - Open Source Content Management"
property="og:site_name" content="CRNOBELO.com"
property="fb:app_id" content="202100793182704"
property="fb:admins" content="711786185"
property="fb:pages" content="110067595064"
property="og:type" content="website"
property="og:image" content="htt????/www.crnobelo.com/crnobelo-logo-800x800.jpg"
property="og:url" content="htt????/www.crnobelo.com"
property="og:title" content="CRNOBELO.com"
property="og:description" content="CRNOBELO.com е Македонски лајфстајл портал кој нуди вонвременски содржини чија примарна цел е да ги забавува посетителите, но и да им нуди содржини кои се корисни во секојдневното живеење."

Load Info

page size28967
load time (s)1.538288
redirect count2
speed download18830
server IP92.55.94.10
* all occurrences of the string "http://" have been changed to "htt???/"

SEO From Wikipedia, the free encyclopedia
Search engine optimization (SEO) is the process of affecting the online visibility of a website or a web page in a web search engines unpaid results—often referred to as `natural`, `organic`, or `earned` results. In general, the earlier (or higher ranked on the search results page), and more frequently a website appears in the search results list, the more visitors it will receive from the search engines users; these visitors can then be converted into customers. SEO may target different kinds of search, including image search, video search, academic search, news search, and industry-specific vertical search engines. SEO differs from local search engine optimization in that the latter is focused on optimizing a business online presence so that its web pages will be displayed by search engines when a user enters a local search for its products or services. The former instead is more focused on national or international searches. and ADS Publishers From Wikipedia, the free encyclopedia
Advertising is an audio or visual form of marketing communication that employs an openly sponsored, non-personal message to promote or sell a product, service or idea. Sponsors of advertising are often businesses wishing to promote their products or services. Advertising is differentiated from public relations in that an advertiser pays for and has control over the message. It differs from personal selling in that the message is non-personal, i.e., not directed to a particular individual. Advertising is communicated through various mass media, including traditional media such as newspapers, magazines, television, radio, outdoor advertising or direct mail; and new media such as search results, blogs, social media, websites or text messages. The actual presentation of the message in a medium is referred to as an advertisement or `ad` for short.
Commercial ads often seek to generate increased consumption of their products or services through `branding`, which associates a product name or image with certain qualities in the minds of consumers. On the other hand, ads that intend to elicit an immediate sale are known as direct-response advertising. Non-commercial entities that advertise more than consumer products or services include political parties, interest groups, religious organizations and governmental agencies. Non-profit organizations may use free modes of persuasion, such as a public service announcement. Advertising may also be used to reassure employees or shareholders that a company is viable or successful., wall of links.


If you want to put something else on this wall, write to us.